Omgeving

Ligging de Klinze

Oudkerk ligt langs de doorgaandeweg, op 15km van Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland. In deze stad, waar het start- en het eindpunt van de Elfstedentocht ligt is genoeg vertier: dankzij het uitgebreide winkelaanbod kunt u hier uitstekend shoppen in bijvoorbeeld de Nieuwstad of het Wilhelminaplein waar elke vrijdag een markt is. Even bijkomen en genieten van een hapje en een drankje kan in een van de vele restaurants of cafés.
Landgoed De Klinze wordt omgeven door een 8 hectare groot landschapspark en ligt vlakbij het dorpje Oudkerk, tussen Leeuwarden en Dokkum. Het Landgoed en haar omgeving kent een rustige en gemoedelijke sfeer. Het bosrijke gebied is ideaal om uw gedachten te doen zinken tijdens een wandeling of een fietstocht.

Omgeving Oudkerk

Er is genoeg te zien en te doen in de omgeving van De Klinze dat u zich zeker niet hoeft te vervelen tijdens uw verblijf. Friesland is een prachtige provincie die u op verschillende manieren kunt verkennen. Zo kunt u de natuur bewonderen met bijvoorbeeld een rondvaart over de Grote Wielen, een bezoek aan een waddeneiland of één van de mooie steden in de omgeving bezoeken of wandelen en fietsen in de directe omgeving.

De ‘Trynwâlden’, het gebied rondom Giekerk, Oenkerk en Oudkerk, staat bekend om haar bossen. Het park rondom het hotel is, door zijn slingerpaadjes en bruggetjes erg geliefd bij de wandelaars.

In de directe omgeving van het landgoed bevindt zich veel water, ideaal om te gaan watersporten of te vissen.

Activiteiten

Jaarlijks zijn er veel activiteiten in de provincie Friesland, zo zijn er veel festivals en evenementen. Een aantal hiervan zijn:

Deze verschillende activiteiten brengen veel gezelligheid met zich mee. Tijdens zo’n activiteit is het natuurlijk fijn om ergens te overnachten waar alles voor u geregeld wordt.

 

Bezienswaardigheden

Naast de jaarlijkse evenementen zijn er ook bezienswaardigheden die het gehele jaar te bewonderen zijn. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Prinsentuin of het Fries Museum in Leeuwarden maar natuurlijk kunt u ook de uitgestrekte natuur in Lauwersoog bezichtigen.
Natuurlijk denken wij graag met u mee over activiteiten en bezienswaardigheden in de regio die bij uw voorkeuren passen.